Image001
24 januari 2023, kl 18.00-19.00 Carlforsska Scenen, Carlforsska Gymnasiet, hus C, Sångargatan 1, 722 20 Västerås

Bianca Kronlöf - Normer, våld och jämställdhet

24 januari kommer komikern, författaren och skådespelaren Bianca Kronlöf att prata om normer, våld och jämställdhet och varför det blir så dålig stämning när frågan kommer upp…i synnerhet bland män.

Hur kommer det sig att det blir så stel stämning när vi diskuterar normer och jämställdhet? De flesta är ju ändå överens om att våld och förtryck är fel. Finns det ens förtryck i Sverige? Varför är det så tyst om våldet när så många blivit utsatta, både män och kvinnor? Har vi egentligen fler likheter i vår utsatthet än skillnader? Vilka är ens skillnaderna?

Länsstyrelsen har i uppdrag att samordna och utveckla länets våldsförebyggande arbete. En del i Länsstyrelsens roll och uppdrag är att bidra till en ökad medvetenhet och kunskap kring arbetet mot mäns våld mot kvinnor, som är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle.

Föreläsningen med Bianca Kronlöf är en del i Länsstyrelsens uppdrag och syftet är att sprida kunskap, debatt och engagemang hos medborgarna i Västmanland. Föreläsningen anordnas av Länsstyrelsen Västmanland och Region Västmanland.

Välkommen till ett varmt och nyfiket samtal med Bianca Kronlöf.