Isabella Lovin Oceankanslan Foto Viktor Gardsater 1
24 augusti 2022, 18.30 Café Mosaik, Smedjegatan 2, Västerås

Oceankänslan - Författarsamtal med Isabella Lövin

Kom på författarsamtal med Isabella Lövin, tidigare vinnare av stora journalistpriset och sedan bland annat miljö- och klimatminister, nu aktuell med nyutgivna boken Oceankänslan. Hör hennes berättelse, ställ frågor och om du vill köp en bok och få den signerad.

Samtalet leds av Anders Lerner, tidigare kulturdirektör i Västerås stad och mångårigt aktiv i Naturskyddsföreningen.

Det bjuds på fika.

Arrangeras av Miljöpartiet de gröna i Västerås

Efter mer än ett decennium på den högsta politiska nivån lämnade Isabella Lövin sina poster i februari 2021. Oceankänslan är hennes skildring av tiden i politiken och de utmaningar vi står inför. Varför det fortfarande är så svårt att enas om det mest grundläggande: överlevnaden för livet på planeten.

Med en unik inblick i världspolitiken skildrar hon den politiska vardagen – i Stockholm, Bryssel, Rio de Janeiro, New York, Mogadishu och Kiribati. Hon beskriver konflikterna och förhandlingarna, och mötena med politiker från hela världen som delar hennes engagemang. Men hon skildrar också de krafter som gör att förändringen går så långsamt.

Oceankänslan i bokens titel är ett försök att fånga det som saknas idag: en större berättelse. Den förhärskande duger inte längre. Den leder oss just nu rakt ner i avgrunden. Vi måste berätta historien om oss som planetära medborgare och förvaltare av en ensam blå planet, ett unikt undantag av liv i en oändlig svart och kall rymd; historien om vårt ansvar och vår välsignelse att få vara här. Det är en enkel berättelse med klangbotten i oss alla. Med den som grund kan vi göra det verkligt svåra. Skydda världshaven, stoppa klimatkrisen och lyfta de fattigaste ur fattigdom.