Evenemang

29 september 2023, Torggatan, Västerås, kl 15.00-16.00

#fridaysforfuture- ÖPPET ARRANGEMANG Manifestation för klimatet

Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg, som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm, i protest och för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst.

I Västerås är det gruppen Omställning Västerås som samlas på torget och strejkar för klimaträttvisa

Adobe Stock 291774831
29 september 2023, KL. 12:00-13:30 I Kulturkvarteret Täljstenen, Lokal Ställverket, SALA

Utvigning - Öppet arrangemang

Välkommen på en reflekterande utvigning av Omställningsveckan vecka 39, den första som genomförts i Västmanland.

Varför en Omställningsvecka?

Omställningsveckan grundar sig på lika delar frustration över att inte tillräckligt mycket görs för att ställa om samhället enligt Parisavtalet och övertygelse om att klimatengagemanget egentligen är stort. Vetenskapen är tydlig och viktiga avtal, styrdokument och handlingsplaner finns på plats – så vad saknas för att omställningsarbetet ska ta fart på allvar?

Vi ser gärna att du talar om att du kommer, men drop-in besök går bra.

Mejla till lotta@fa2030.se eller via kontakt knappen nedan.

24092022 namnlost 411 2
28 september 2023, SLUTET ARRANGEMANG

Inre omställning - yttre transformation; ett utforskande av förutsättningarna för ett hållbart samhälle- SLUTET ARRANGEMANG

Vad behövs för omställning enligt nya vetenskapliga perspektiv och hur integrerar vi den kunskapen?

Genom en explorativ workshop i naturmiljö kommer vi att bege oss på en upptäcktsfärd tillsammans. Vi lär oss vad ny forskning med stark evidensbas säger kring länken mellan inre kapaciteter och den yttre transformation som krävs för att göra en omställning. Sedan applicerar vi den forskningen och inkluderar oss själva i processen.
Vad är en inre omställning? Hur gör man den? Vad är länken mellan personlig och planetär hälsa? Med hjälp av forskningen, vår egen direkta upplevelse, kreativa processer och naturkontakt laborerar vi tillsammans.

Naturbild
27 september 2023, kl. 16.30-17.30 Karlsgatan 2, Kulturlabbet, Västerås

Skapa klimatsmart film under Omställningsveckan - ÖPPET FÖR ALLA

Lina Persson är konstnär och forskare vid institutionen för film och media vid Stockholms konstnärliga högskola. Som del i forskningsprojektet ”Klimaträttvist Världande” har Lina Persson utvecklat Elsa.film. En klimatkalkylator speciellt framtagen för filmskapare.

1000008037