Förbundet Agenda 2030:s ungdomsråd - för ungdomar av ungdomar

Syftet är att skapa en mötesplats för unga, där möjlighet ges att samverka, väcka tankar och skapa engagemang för hållbar utveckling. Det finns ett stort behov och engagemang bland länets unga att ha ett forum där dessa frågor både i stort och smått kan diskuteras och lyftas.

Vi vill skapa ett långsiktigt ungdomsråd, en arena där unga kan påverka och engagera sig. För ungdomar, av ungdomar. Inte av oss vuxna. Men, för att unga ska kunna möta nya krav som samhällsmedborgare, studenter, medarbetare och ledare, behöver vi ge dem kunskaper och verktyg för att kunna påverka samhället i en mer hållbar riktning. Genom att dela kunskap, forskning, inspiration och egna utmaningar involveras unga i dialogen och blir en aktiv partner i omställningsarbetet.

Hållbarhetsdagar

Genom åren har vi arrangerat hållbarhetsdagar för länets gymnasieelever. Dagarna har haft olika teman och varit ett uppskattat arrangemang sedan starten på 90-talet. I klippet nedan kan visas vad som hände på Gröna Draken dagen 2018 på Mälardalens högskola i Västerås.

Artiklar

IMG 1965

Unga skapar pärlband med globala målen i fokus

De vill få fler unga och vuxna att förstå och känna till FN:s 17 globala mål och arbetar hårt i UF-företaget genom att hålla workshops och pärla armband. Dessutom ger de 10 procent av vinsten till UNICEF som kämpar för barns rättigheter världen över.