Förbundet Agenda 2030 - när du vill ställa om

Förbundet Agenda 2030 är en ideell förening som påverkat beslutsfattare och stöttat medlemmar inom hållbar utveckling sedan 1994. Mycket har hänt sedan starten, men vikten av en hållbar framtid har aldrig varit mer aktuell än nu. ⁠

Messy Closet 117148506 3729x5000 1

Frankrike leder vägen genom att förbjuda fast fashion

Enligt rapporter från Reuters och The Guardian, samt citerat i The Times, har franska politiker beslutat att ta krafttag mot den snabbt växande snabbmodeindustrin genom att införa straffavgifter och förbjuda reklam från företag som producerar billiga och snabbt framställda kläder. I veckan röstade nationalförsamlingen igenom ett lagförslag i syfte att begränsa industrins miljöpåverkan.

Bild7

Hasta Gård – en pionjär inom hållbar matproduktion

I en värld där hållbarhet och näringsrik mat står i centrum ser vi en ny hub i Arboga växa fram. Det är Stefan Schörling från Hasta Gård som har tagit fram nya koncept inom matproduktion med fokus på regenerering och bevarande av odlingsmarken.

Kossa

Med naturen som läromästare

Red barn

Det innovativa ekolantbruket

Att driva ett ekolantbruk är både en traditionell och innovativ verksamhet. Som lantbrukare måste man hela tiden anpassa sig till nya teknologier, regler och kundkrav samtidigt som det ekologiska fokuset inte får tummas på. Kan vara en svår ekvation, men med listiga innovationer och en stor dos av tålamod så går det att lyckas.

Se fler artiklar