Wwhqpvye6baoaovgjtfj

Bild: Mdh

15 — 17 maj 2024, Mälardalens universitet, Västerås

International Week 2024- Mälardalens universitet

International Week är en plattform för öppen och intressant dialog om internationellt samarbete för alla som är intresserade av att bygga en bättre värld. De problem som samhället står inför är komplexa och vi kan inte hantera dem på egen hand, vi måste mötas, diskutera och ta itu med utmaningarna tillsammans.

International Week 2024 anordnas med anledning av en splittrad värld och 30-årsminnet av folkmordet i Rwanda 1994. Den senaste tidens utveckling i olika delar av världen visar brist på utveckling, som med människan i centrum bidrar till instabilitet, konflikter och demokratisk tillbakagång. Vi vill undersöka hur forskning, innovation och teknik kan bidra med lösningar.

Konferensen bygger på MDU:s samarbetsinriktade och progressiva strategi samt hämtar inspiration från en lång tradition av partnerskap mellan universitet i Rwanda, Sverige och över hela världen. Vi tror att vi måste föra samman människor för att lösa de frågor som vi står inför globalt. Vi vill främja globalt och delat lärande och ansvarstagande - för en hållbar framtid.

Under International Week kommer vi att samla ledare från den akademiska världen, politiken, näringslivet och det civila samhället för att fråga oss själva:

- Hur samarbetar vi internationellt för en hållbar framtid?

- Vilken roll spelar den akademiska världen och forskningen i detta uppdrag?

Läs mer om International Week och hur du anmäler dig på konferensens sida: