Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster

Globala mål / Hållbar konsumtion och produktion

IMG 4088

Food Tech- framtidens mat

Underjordisk odling, teknik mot matsvinn, öppna data och sensorer som mäter näringstäthet är vägen till en hållbar matindustri. Det hävdar entreprenörerna i den prunkande food tech-världen, som inte skräder orden om det nuvarande systemets brister.

I Stock 936584748

DEL ETT: Zero Waste

Jag ska sluta sopsortera – för miljöns skull! Tanken slog mig när jag för hundrade gången i ordningen svor i köket över att återvinningskärlen tar upp yta som jag vill ha till annat.

Hugo Wolgers Cyklande Rormokaren 02

Cyklande rörmokaren trampar vidare

I början av 2017 startade Hugo Wolgers och Alexander Ulvgården VVS-firman Cyklande rörmokaren, idag är de 10 anställda och förser Stockholms innerstad med hållbara reparationer. Precis som firmanamnet antyder så tar de sig fram till kunderna på cykel.