
En oas i staden
Rocklundaområdet i Västerås är till stor del känt för sina idrottsytor. Det många inte tänker på är att det dessutom är ett stort rekreationsområde med fokus på hållbarhet.
Rocklundaområdet i Västerås är till stor del känt för sina idrottsytor. Det många inte tänker på är att det dessutom är ett stort rekreationsområde med fokus på hållbarhet.
Under våren kommer IKEA att öppna Cirkulärbutiken i alla sina svenska varuhus. Här får möbler och heminredning från IKEA en andra chans samtidigt som IKEA vill göra det enklare för sina kunder att förlänga livet på sina produkter och inspirera till mer hållbara val i vardagen.
I Göteborg, Helsingborg och Stockholm har gator gjorts om till ytor för aktiviteter, möten och rörelse för människor i närområdet. Resultaten och uppmärksamheten överträffar alla förväntningar. Nu tar Vinnova nästa steg för att göra Sveriges gator hållbara, hälsosamma och levande.
Tryggheten har ökat liksom utomhusaktiviteterna efter skolan och på helger. Skärmtiden har minskat, så också den upplevda stressen och nedstämdheten.
Hur lever vi i Västmanlands län upp till de globala målen enligt Agenda 2030? Vilka är våra styrkor och vilka är våra utmaningar? Länsstyrelsen har tagit fram en regional nulägesanalys av Agenda 2030 i Västmanlands län som visar på läget.
Västmanlands miljö- och klimatpris 2020 tilldelas Elektriker’n i Dingtuna. Elektriker’n får priset för att de visat att även ett litet företag kan bidra stort i hållbarhetsarbetet. Företagets filosofi är en helhjärtad satsning på hållbarhetsfrågorna.
Nya vanor, komplexa system men en solklar vision med hållbar mobilitet är framtiden. För att nå målen som världen enats om i Agenda 2030 krävs förändrade beteenden, samarbeten och nya lösningar.
Motrörelsen till Black Friday – White Monday byter i år namn till Circular Monday. Dagen som infaller idag är till för att uppmärksamma hur vi kan handla mer hållbart och göra det enklare för konsumenterna att hitta cirkulära företag.
Alla känner sig inte trygga i naturen och alla vet inte vilka rättigheter och skyldigheter som krävs för ett varsamt samspel med naturen. Det vill Frida och Anna ändra på.
Ikväll träffas över 4 000 barn och ungdomar i vårt läns 600 idrottsföreningar för att träna och/eller tävla. En förutsättning för aktivitet och rörelse är att det finns en plats att vara på. Det är på planen, i hallen, skaterampen eller spåret som idrott utövas. Det är där vi möts, kämpar, skrattar och bygger relationer med målet att idrotta hela livet. Har vi ingenstans att vara blir det ingen idrott.
Att pandemin förändrar och omformar våra vanor både privat och i arbetslivet är ett faktum. Men går det att hitta positiva effekter av förändringarna? Ja, ett förändrat transportbehov bland annat.
Uteblivna arrangemang, tomma publikläktare och en pandemi som sätter omgivningen i gung. Då är det extra skönt att hålla i det vardagliga. Att oavsett motstånd få vara en del av laget, att ha en given plats i föreningen och att få drömma lika stort på lika villkor som alla andra.
Skolkuratorer i en app, robothandskar, smarta bevakningsbolag och näringsteknologi som räddar för tidigt födda. När den unga generationen tar klivet fram så gör de det som kompromisslösa entreprenörer.