Bild: Erica Persdotter

”Det är inte ditt ansvar att åtgärda klimatförändringarna, men det är ditt ansvar att ta vara på möjligheterna att genomföra förändringar”

Lotta Görling

Hur ska vi tänka om klimatförändringarna?

Jag ser det inte som en kamp, eftersom klimatförändringarna är större än en kamp att vinna. Det är inte en tävling, eftersom vi alla, människor, länder och företag behöver gå samman och samarbeta. Så vad är det då?

Är det en utmaning? Ja, möjligen. En utmaning är något vi kan bli sporrade av, en utmaning är något vi tillsammans kan göra för att klara av. Men räcker det?

Jag tänker att det är större än så. Det är en utmaning att förändra och långsamt bryta mönster efter mönster. Men för att lyckas behövs det något större än kampen, tävlingarna och utmaningarna tillsammans. Det behövs ett äventyr, en resa.

Om jag tänker på det som en resa så får jag ett helt nytt perspektiv på de saker som måste hända, men även hur och vad jag kan göra. På en resa lär jag mig massor. Jag möter nya utmaningar och lösningar, hittar till nya platser och träffar okända människor med en nyfikenhet och ett öppet hjärta. Om jag inte reser på det sättet så blir det väldigt svårt att ta in allt det nya men framför allt – jag missar chansen att lära mig av resan. Precis vad som kan hända om vi inte adresserar klimatförändringarna på rätt sätt. Det är inte ditt ansvar att åtgärda klimatförändringarna, men det är ditt ansvar att ta vara på möjligheterna att genomföra förändringar. Att vara en del av resan.

Inte en kamp, inte en utmaning, utan en resa.

Låt oss resa tillsammans.

Allt gott,

Lotta Görling

Få kunskapen, idéerna och de nya lösningarna för ett hållbart samhälle.