Red IMG 0945 utst affisch
26 september 2023, Kl. 16:30-19:30 Karlsgatan 2, Västerås

INTRODUKTION AV VERNISSAGE- Säg att du är en skog. Omställningsberättelser, minnen och framtider

Introduktion av vernissage Säg att du är en skog kl. 16:00 – 19:00 öppet för alla

Omställningsberättelser konstnärsgrupp genomför en rad evenemang, med utgångspunkt i utställningen Säg att du är en skog. Omställningsberättelser, minnen och framtider, på Västmanlands länsmuseum.

Introduktion av vernissage Säg att det är en skog kl. 16:00 – 19:00 öppet för alla

Säg att du är en skog – Retrograd - Dans med Amanda Billberg Jannine Rivel Tänk dig att du har din framtid bakom dig och historien framför dig. Hur förändrar det din uppfattning av tid, rum och verklighet? Vad sker om du börjar röra dig baklänges? Retrograd tar dig med på en resa där kroppens kännande orienterar oss. I retrogradens rytm blir tid och rum flytande och formbara. 

Säg att du är en skog - Carbon Ruins, en guidad resa till framtiden med Mats Söderlund Året är 2053 och utställningen Carbon Ruins har precis invigts, en utställning som firar att den globala nollvisionen av koldioxidutsläpp nåddes tre år tidigare, 2050. Carbon Ruins får oss att fantisera, fundera och drömma. Genom att besöka framtiden kan vi se med nya ögon på våra liv och vår omvärld.
Utställningen, skapad av Lunds Universitets tankesmedja LU Futura tillsammans med Narrating Climate Futures och Climaginaries är en del av Region Västmanlands projekt ”Omställningsberättelser” – med stöd av Kulturrådet.
Säg att du är en skog - Samtal och läsning av författare och konstnärer

Mats Söderlund, poet och författare 
Amanda Billberg, koreograf och danskonstnär
Johanna Byström Sims, konstnär
Erika Hallström, filmare och dokumentär berättare
Dougald Hine, författare
Sven Olov Karlsson, författare och journalist
Sarah Wallengren, konstnär,