ELEKTRIKERN770

Elektriker’n i Dingtuna tilldelades Västmanlands miljö-och klimatpris 2020

Västmanlands miljö- och klimatpris 2020 tilldelas Elektriker’n i Dingtuna. Elektriker’n får priset för att de visat att även ett litet företag kan bidra stort i hållbarhetsarbetet. Företagets filosofi är en helhjärtad satsning på hållbarhetsfrågorna.

Företaget, som fokuserar på elbilsladdning och solcellsinstallationer, kombinerat med lokala satsningar som till exempel elbilens dag i Dingtuna vann juryns röster i ett starkt finalgäng av totalt fem stycken nominerade företag till Västmanlands Miljö & Klimatpris 2020.

– Vi är oerhört stolta över att tilldelas Västmanlands miljö- och klimatpris 2020. IKEA, LT konsult, Mimer, Mälarenergi och vi på Elektrikern AB har allihop arbetat mycket aktivt för miljöfrågor i våra olika verksamheter. Och av dessa mycket miljömedvetna & klimatkämpande företagen så röstades just vi på Elektriker´n fram som årets vinnare av detta hedersvärda pris, säger en mycket glad Jimmy Wilhelmsson, ägare och vd.

Priset delades ut av landshövding Minoo Akhtarzand, tillika ordförande för Miljö- och klimatrådet vid en ceremoni digitalt från Länsstyrelsen i Västerås.

- Det är glädjande att vi har fått många värdiga kandidater nominerade. De driver alla ett bra miljö- och klimatarbete och bidrar på olika sätt till ett hållbart samhälle. Att ha fokus på miljö- och klimatfrågor är avgörande för att vi ska lyckas få ett hållbart samhälle för alla som lever idag, men också för våra barn och barnbarn. Med priset vill vi lyfta fram, skapa uppmärksamhet kring och hedra de som arbetar med miljö- och klimatfrågor och samtidigt inspirera fler att engagera sig ännu mer, säger Minoo Akhtarzand.

”Inget av detta skulle ha varit möjligt att genomföra om det inte var för att vi hade ett så stort engagemang i hela vår personalstyrka samt våra familjer. Stort tack till juryn som röstade fram det lilla lokala företaget från Dingtuna, att få bli vinnare till denna oerhört fina utmärkelse”

Jimmy Wilhelmsson

Västmanlands miljö- och klimatråd som bildades 2016 beslutade för två år senare att införa Västmanlands miljö- och klimatpris. Priset instiftades för att uppmärksamma en enskild person eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete. Årets pris är det tredje i ordningen som delas ut.

- Miljö- och klimatfrågorna är idag bland de viktigaste utmaningarna i världen. Att ha ett hållbart samhälle med bra utveckling, tillväxt och god livsmiljö för alla är en viktig utmaning. Länsstyrelsen samordnar arbetet i länet och är medveten om att det allas engagemang och samverkan krävs för att kunna skapa det hållbara samhället, avslutar landshövding Minoo Akhtarzand.