Evenemang

24 augusti 2022, 18.30 Café Mosaik, Smedjegatan 2, Västerås

Oceankänslan - Författarsamtal med Isabella Lövin

Kom på författarsamtal med Isabella Lövin, tidigare vinnare av stora journalistpriset och sedan bland annat miljö- och klimatminister, nu aktuell med nyutgivna boken Oceankänslan. Hör hennes berättelse, ställ frågor och om du vill köp en bok och få den signerad.

Samtalet leds av Anders Lerner, tidigare kulturdirektör i Västerås stad och mångårigt aktiv i Naturskyddsföreningen.

Det bjuds på fika.

Arrangeras av Miljöpartiet de gröna i Västerås

Isabella Lovin Oceankanslan Foto Viktor Gardsater 1
26 april — 3 maj 2022, Digitalt

Välkommen till Future Minds filmfest 2022 med tema Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion!

Future Minds filmfest är en modererad filmvisning med panelsamtal. Här belyser vi olika perspektiv på de komplexa samhällsutmaningar som vi står inför och hur vi tillsammans kan skapa en mer hållbar värld. Innehållet skapas för att bidra till läroplanens uppdrag om Lärande för hållbar utveckling och är relevant för samtliga gymnasieprogram. Passet leds av unga moderatorer med fördjupad kunskap och engagemang inom olika hållbarhetsfrågor och gästas av representanter från näringsliv, politik, civilsamhälle och forskning.

Temat för årets filmfest är Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion.

255275572 433341955089970 698348068035698057 n
6 april 2022, Digitalt möte via Skype. Tid: 08.45–12.00, incheckning 08.30

Digitalt seminarium om våtmarker - funktion och finansiering

Länsstyrelsen Västmanland välkomnar dig som arbetar i en kommun, är markägare eller intresserad av våtmarker till ett digitalt seminarium om våtmarker.

"Vi kommer att informera om våtmarker och de stöd som finns att söka för att anlägga eller restaurera en våtmark. Vi börjar med en grundläggande genomgång av våtmarker och deras funktioner. Sen lite kort om den nationella våtmarkssatsningen. Vi avslutar med att gå igenom exempel på projekt, vad man kan göra och hur man söker olika våtmarksstöd. De stöd som gås igenom är LONA, LOVA, Skogsstyrelsens stöd och Landsbygdsprogrammet."

Ormputten 770px
Lets w together 2
21 — 27 mars 2022, DIGITALT

Digital temavecka om slöjd, skog och hållbarhet

TEMAVECKAN vänder sig till dig som är allmänt intresserad av slöjd, skog och hållbarhet, yrkesverksam slöjdare och hantverkare, skogsägare och/eller slöjdlärare.

Alla aktiviteter är kostnadsfria. Begränsat antal platser.

VI VILL inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Därför arrangerar vi en temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala målen för hållbar utveckling.

I år har vi valt att lyfta fram slöjden, skogen och hållbarheten ur olika perspektiv. Med kunskap och dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad.

MER INFORMATION hittar du på www.facebook.com/slojdhaller.

Välkommen till en hållbar värld!


Slojdhaller e1601629143392 1024x540